Cselgáncs-vb – Ohát Zalán villámgyőzelemmel a 32 között

A 100 kilogrammos Ohát Zalán kikapott második mérkőzésén, így befejezte szereplését kedden az olimpiai kvalifikációs bakui cselgáncs-világbajnokságon.

A Budaörsi SC versenyzőjére – aki júniusban megnyerte a madridi világkupa-viadalt – a burundi Fleury Nihozeko elleni 29 másodperces győzelem után, a 32 között Bojan Dosen várt. A magyar dzsúdós eddigi két találkozójukon megverte szerb riválisát, és a harmadik meccsen is remekül mozgott.

Gyakran indított, aktívabb volt ellenfelénél, és a felek egy-egy intéssel kezdték meg az aranypontig tartó hosszabbítást. Ebből 32 másodperc telt el, amikor Dosen váratlanul a földre döntötte Ohátot, aki így kikapott, és helyezetlenül zárt.

“Önbizalmat adott, hogy már kétszer megvertem őt, és most is úgy éreztem, hogy kézben van a meccs. A golden score-ban kitámasztottam, azt hittem, hogy állás-föld átmenet lesz, de ellenfelem megkapta a vazaarit” – összegzett az MTI-nek a 22 éves magyar dzsúdós.

A 78 kilós Salánki Evelin erőnyerőként a 32 között kapcsolódik be a küzdelmekbe, a Honvéd versenyzője az ecuadori Vanessa Chalával találkozik majd.

MTI 2018. szeptember 25., kedd 9:13

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük