Cselgáncs-vb – Ungvári Miklós is búcsúzott

A 73 kilogrammos Ungvári Miklós kikapott harmadik mérkőzésén, ezzel befejezte szereplését az olimpiai kvalifikációs bakui cselgáncs-világbajnokság szombati versenynapján.

A 37 éves Ungvári a holland Sam Van’t Westende és a kanadai Antoine Bouchard után, a 32 között a koszovói Akil Gjakovával találkozott, pályafutása során először. Az olimpiai ezüstérmes magyar klasszis orrvérzés miatt ápolásra szorult, majd kétszer intették kilépés miatt. A hosszabbítás 11. másodpercében aztán lehúzásért megkapta harmadik figyelmeztetését, ami már a leléptetését jelentette, így helyezetlenül zárt az azeri fővárosban.

A háromszoros vb-bronzérmes és Európa-bajnok Ungvári feldúltan érkezett az interjúzónába:
“A három közül a leggyengébb ellenfél volt a koszovói, de egyszerűen nem voltam ott fejben, ezért is léptem ki kétszer” – mondta az MTI-nek. “Nem tudtam betartani a taktikai utasítást, kitologatott a szőnyegről, ez kicsit meg is tört, oda kellett volna vágni és kész. A végén térdre vágtam magam, hát sajnos ennyi volt ebben” – tette hozzá csalódottan.

Edzője, Bíró Tamás már némileg higgadtabban értékelte tanítványa bakui teljesítményét.
“A sorsolást látva csoda, hogy Miki idáig eljutott, már a 64-be is kellett bemérkőznie, és rendre jó ellenfeleket kapott. Még csak arra sem építhettünk, hogy egy +nyüzüge+ ellen bemelegszik” – kezdte a ceglédi tréner.

“Az első két meccs alapján úgy láttam, hogy nincs topformában, mert nyögvenyelős mérkőzések voltak, igaz, Eb-ötödikkel és olimpiai ötödikkel küzdött meg. Az idegesít, hogy a koszovói semmit nem csinált, Miki viszont nem merte megfogni, aztán amikor a végén már +meg volt pilledve+ az ellenfél, akkor már csak egy dobásra kellett volna összeszedni” – vélekedett.

Bíró Tamás elmondta, győzelem esetén a folytatásban a kazah Ázsia-bajnok jött volna Ungvárinak, aztán pedig a nyolc között a címvédő japán, így az ödödik-hetedik helynél jobbat eleve nem lehetett elvárni tőle.

“Nagyon kellett volna az olimpiai kvalifikációban ez a helyezés is, mert egy Grand Prix-érmet ért volna pontszámban. Ezzel együtt egyik bírói ítélettel sem lehetett vitatkozni, sajnos Miki taktikailag rontotta el ezt” – tette hozzá.

Ezzel a magyarok számára véget ért a szombati program, a vb vasárnapi versenynapján 81 kilogrammban Ungvári Attila lép tatamira Bakuban.


MTI 2018. szeptember 22., szombat 12:30

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük