Cselgáncs-vb – Gorjanácz továbbjutott, Pupp és Knetig befejezte

A 66 kilogrammos Gorjanácz Zsolt továbbjutott a 32 közé, míg az 52 kilogrammos Pupp Réka és Knetig Emőke befejezte szereplését az olimpiai kvalifikációs bakui cselgáncs-világbajnokság pénteki versenynapján.

Elsőként az Atomerőmű SE-ben dzsúdózó Puppot szólították tatamira – aki tavaly Grand Slam-ezüstérmet nyert az azeri fővárosban -, ellenfele a 64 között az izraeli Betina Temelkova volt. A négyperces mérkőzésidő kemény küzdelmet hozott értékelt akció és intések nélkül, majd a hosszabbítás 58. másodpercében a paksi versenyző átfordította a hátára riválisát, és vazaarival nyert.

“Lecseréltették velem a dzsudogi kabátomat, ezért voltam IJF feliratú felsőben, és ezért nem ülhetett oda a tatamihoz edzőm, Braun Ákos” – mesélte az MTI-nek a 22 éves Pupp, akire a második fordulóban Evelyne Tschopp várt. A svájci cselgáncsozó – akitől kikapott idén a tel-avivi Európa-bajnokságon – első meccsén óriási meglepetésre megverte a címvédő japán Sisime Ajt.

A szőnyegek és a súlycsoportok beosztása miatt Puppnak nem sok pihenő jutott, máris összeakaszkodhatott Tschopp-pal, aki ellen remekül állta a sarat. A találkozó az aranypontig tartó hosszabbításba torkollott, melynek nyolcadik másodpercében a kétszeres Eb-harmadik svájci a földre döntötte magyar riválisát, és vazaarival nyert.

Búcsúja után Pupp kifejtette, hogy ellenfele fokozatosan kerekedett föléje:
“A négy perc hajrájában már ő irányított, nekem pedig elment a koncentrációm. Tschopp szépen jött fel, amit tulajdonképpen én szoktam, sajnos most nem sikerült” – tette hozzá.

Súlycsoporttársa, Knetig Emőke még kevesebb sikerrel járt, a bajai versenyző két-két intéssel jutott el a hosszabbításig a vietnami Thuy Nguyen ellen, majd a ráadás első percében megkapta harmadik figyelmeztetését is, így befejezte szereplését.

Gorjanácz Zsolt könnyű ellenfelet kapott a komolyabb nemzetközi eredmény nélkül álló szaúdi Abdulaziz Albasi személyében. A Honvéd 28 éves dzsúdósa – aki idén második lett a szófiai világkupa-versenyen – hosszú várakozásra kényszerült, első meccsét több mint két órával a versenynap rajtja után kezdte meg. Albasi eleinte komoly ellenállást tanúsított, ám 38 másodperccel a vége előtt a magyar versenyző vazaarit érően forgatta le őt, ami elégnek bizonyult a sikerhez. Gorjanácz ezzel bekerült a 32 közé, ahol az ír Nathon Burns vár rá. A bronzéremig tartó vigaszághoz a negyeddöntőig kell eljutni.

MTI 2018. szeptember 21., péntek 10:45

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük