Együttműködést kötött a Budapesti Értéktőzsde és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH), hogy támogassák az innovatív magyar vállalatok  tőzsdei megjelenését. A megállapodást a tőzsde által szervezett BÉT50 konferencián írták alá csütörtökön, Budapesten.

A BÉT közleménye szerint az együttműködéssel elő kívánják segíteni  a szellemi tulajdonjogok bejegyeztetését és hasznosítását nem csak Magyarországon, hanem a külpiacokon, így a cégek növelhetik eladásaikat és versenyelőnyüket. Tőzsdei megjelenésüket is támogatják tanácsadással és oktatással, emellett a felmerülő fejlesztési és innovációs igényeket is jelzik egymásnak a felek.
A közlemény szerint a SZTNH elnöke a megállapodás aláírása után kiemelte, hogy egy ötletet a szellemi tulajdonvédelem tehet üzleti sikerré, a vállalkozásoknak ezért meg kell ismerniük a szellemi tulajdonvédelem jelentőségét a piaci terjeszkedésben. Luszcz Viktor hozzátette, hogy egy összesítés szerint a legnagyobb világcégek vagyonelemeinek 84 százaléka immateriális, többnyire szellemi tulajdon, vagyis ennyit ér egy jól ismert márka és a technológia feletti monopoljog, amit a szabadalom biztosít.
Végh Richárd, a tőzsde elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a BÉT stratégiájának fontos eleme a cégek tőzsdei megjelenésének ösztönzése. A megállapodással a két szervezet tapasztalatait és eszközeit hasznosítva hatékonyabban szólíthatók meg a vállalkozók – tette hozzá.

bcsy \ gjé

MTI 2018. szeptember 20., csütörtök 15:43

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük